Søk
Lukk denne søkeboksen.

Utsira Nord

Under en båttur til Utsira den 12. juni 2020 annonserte olje- og energiminister Tina Bru at havområdet vest for øykommunen Utsira skal åpnes for søknader om fornybar energiproduksjon til havs.

Området er på 1.010 kvadratkilometer, og vil være godt synlig fra land på Utsira. De nærmeste vindmøllene vil ligge kun ca. 7 Km fra oss. 

Utsira Nord placering
Olje- og energidepartementet opner områda Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II for søknadar om fornybar energiproduksjon til havs.
Foto: NVE
Olje- og energiminister Tina Bru annonserte åpningen av områder for havvind utenfor Utsira i Rogaland.
Foto: Margrete Løbben Hanssen/OED

Utsira, en naturlig base

På øya Utsira vil det være naturlig å etablere baser som utgangspunkt for aktiviteten i havet og ikke minst vil det ligge store muligheter for levering av tjenester herfra. 

Dette vil gi lavere omkostninger til drift og vedlikehold. Reservedeler til substasjoner og andre elektrokomponenter kan oppbevares på Utsira.

Droneinspeksjon og subseainspeksjon kan utføres fra øya, og både materiell og personell vil få redusert transporttid i åpent hav.

Nyheter

­Dato:   28. august Sted:      Krambuloftet Lunsj:  Noe å bite i 😊 Tema: Marine næringsparker – nye muligheter for samhandling til havs 12:30 Velkomst kaffe +

Les mer »

Fugl og havvind

På lik linje med Helgoland i Tyskland og Fair Isle ved Shetland, så er Utsira kjent for sitt sjeldne fugleliv. Øyene ligger langt ute til

Les mer »
nb_NONorwegian